Binnenkort zullen we ook met Helena werken: via dit online platform kunnen medische documenten, zoals voorschriften of resultaten van een covid-test, gedeeld worden tussen arts en patiënt. Hier kunt u lezen hoe u dit gezondheidsportaal kunt gebruiken:

Wat:

Eén plaats voor alle medische documenten van alle zorgverleners: voorschriften, attesten, resultaten, vaccinaties… https://nl-info.helena.care/helena-voor-patienten

Waarom:

Vlotte, veilige en efficiënte communicatie.

Hoe:

Eerst maakt u een account voor uzelf. Opgelet: elke account/persoon wordt verbonden met een e-mail adres en een gsm-nummer, gebruik deze dus slechts voor één persoon en maak geen account voor uw kind met uw gegevens.

Open een account:

Surf naar https://nl-info.helena.care/helena-activeren-als-patient

Activeer je account:

Met itsme® of eID of u kan een activatiecode aan uw huisarts vragen. Kinderartsen kunnen geen code voor ouders geven aangezien wij hun dossier niet hebben. Vraag een volmacht voor uw kind(eren) aan een arts die het dossier van uw kind beheert (huisarts of kinderarts): https://nl-info.helena.care/account-aanmaken-via-volmacht-of-via-leesrechten-voor-kinderen-en-verwanten. U vraagt dit op de eerstvolgende raadpleging of noteert de gegevens via een belafspraak: wij hebben hiervoor uw rijksregisternummer en e-mailadres nodig. Dit kan voor beide (of meer) ouders. Opgelet: vanaf 12 jaar wordt de patiënt geacht zelf een account te hebben en vervalt automatisch de volmacht-account. Vanaf 12 jaar kunt u met de eID-kaart, een gsm-nummer en e-mailadres van uw kind zelf een account aanmaken en leesrechten aanvragen.

Een reactie achterlaten